28 de mayo de 2005

Texto de Pilar Esteve para el catálogo "Culinario y social"

KÜCHERLICH UND GESELLSHAFTLICH (CULINARI I SOCIAL)


Agustí García presenta les seves pintures a les caves Jaume Giró i Giró de Sant Sadurní d’Anoia. La mostra s’inaugura el 28 de maig vinent.


Culinari i social aplega la darrera obra d’Agustí Garcia, que ha descobert en la pintura una via eficaç per expressar el seu esperit més lúdic i irònic.

Personatge polifacètic, agitador i emprenedor, s’ha dedicat durant anys a produir gadgets d’artista al davant de Cha-chà, l’empresa que ell mateix va fundar i a la qual continua abocant la seva energia inesgotable. D’un temps ençà compagina aquesta activitat amb la pintura, que cada dia l’apassiona més. El resultat és una obra vital, fresca i acolorida, que sorprèn a primera vista i fins i tot pot causar perplexitat. Lluny de convencionalismes, Agustí Garcia deixa volar el seu imaginari sense complexos.

Culinari i social és la segona exposició de l’artista, que l’any passat va presentar en públic els seus propis treballs a la Sala Vinçon de Barcelona. Amb el títol de Bad Painting,  oferia un recull antològic, especialment de pintures realitzades en els darrers anys, que mostraven un món particular, ple de referències que podien anar des de les Mil i una nits a l’underground més profund. Fins aleshores Agustí García havia estat instigador d’artistes. Com diu Carles Pazos en la presentació de Bad Painting, “ens lligava amb cadenes d’il·lusió, al compàs del txa-txa-txà de la seva bogeria trepidant, a la incessant producció de gadgeteria atomicoplàstica”.

En aquesta segona exposició, Agustí García torna amb les seves dèries personals, els seus personatges estrafets, els ambients sòrdids i les situacions poètiques. Un món fantàstic, irònic, sarcàstic i imaginatiu, que pot causar tota mena de reaccions però que en cap moment no deixa indiferent.

La inauguració anirà acompanyada, com no pot ser altrament en unes caves, de bons vins i d’alguna cosa per picar en companyia, que per algun motiu i encara que sigui per atzar, la mostra s’anomena Culinari i social.


Pilar EsteveNo hay comentarios: